1683790414 Google IO 2023 new Android smartphone and tablet coming to

Android komt eindelijk met goed antwoord op iPhone-feature

Als je een iPhone of een Mac hebt, weet je hoe handig AirDrop is. Android heeft ook een variant onder de naam Nearby Share, maar die werkt niet zo goed als het Apple-broertje. Toch lijkt er nu verandering in te komen.

Een foto of andere bestanden van het ene naar het andere apparaat sturen kan soms behoorlijk omslachtig zijn. Misschien stuur je een e-mail naar jezelf, maak je gebruik van een dienst zoals Dropbox of ben je bedreven in WeTransfer. Toch kan het allemaal veel simpeler, zoals Apple laat zien met AirDrop op de iPhone. Android doet met Nearby Share een poging om het nog makkelijker te maken.

Android verbetert Nearby Share

Met AirDrop is het mogelijk om een bestand van het ene apparaat makkelijk naar een ander te versturen. Je selecteert de optie via ‘Delen’ op je iPhone en binnen enkele seconden staat het op je Mac. Android doet met Nearby Share hetzelfde, maar er is nog wat werk aan de winkel.

Sommige gebruikers van Nearby Share zien nu echter een nieuwe optie verschijnen, die Google goed heeft afgekeken van de iPhone. Als je straks een bestand via jouw Android naar een ander apparaat wilt versturen, krijg je meteen te zien welke apparaten beschikbaar zijn. Dat bespaart je weer een keer doorklikken, wat dus zorgt voor gebruiksgemak.

Beter dan AirDrop op de iPhone?

Sterker nog, het lijkt zelfs iets beter te worden dan de iPhone-variant van Apple. Bij AirDrop moet je eerst een instelling selecteren om andere apparaten te kunnen zien, terwijl Nearby Share je meteen alle andere gadgets laat zien. Dit kan echter wel weer gevolgen hebben voor je privacy. Je zit natuurlijk niet te wachten op ongewenste foto’s van iemand anders.

Google lijkt de functie nu langzaam uit te rollen, want slechts een select groepje heeft op dit moment de verbetering op hun Android-telefoon. Toch ligt het voor de hand dat het bedrijf dit snel verder gaat uitrollen en zo de concurrentie met iPhone-variant aangaat.

Nearby Share targets may soon start appearing directly in the Android system share sheet! This would save you a tap as you’d be able to select a device to send to without opening the full Nearby Share menu.

In order to reduce clutter in the share sheet, this will likely only… pic.twitter.com/bp9yori0EY

— Mishaal Rahman (@MishaalRahman) August 16, 2023

Apple zit echter ook niet stil met AirDrop, want in iOS 17 komt het ook met NameDrop. Hierdoor wordt het heel simpel om persoonsgegevens zoals een e-mailadres of telefoonnummer met elkaar uit te wisselen. Het enige wat je hoeft te doen, is je iPhone of Apple Watch in de buurt te houden van iemand anders.

TechNewsX Loves Back Market

TechNewsX highly recommends Curry's for your tech needs. With an extensive range of cutting-edge products, friendly staff, and competitive prices, Curry's provides a top-notch shopping experience.
Explore Curry's and unveil their extensive selection.